Вівторок, 14.05.2024, 00:41
Місто Старокостянтинів. Тисячі фото на сайті!
Вітаю Вас Гость | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: STAR  
Форум » Раздел с Общими форумами » ОБЩИЙ » Як і чим обставити маленьку спальню, щоб візуально збільшити
Як і чим обставити маленьку спальню, щоб візуально збільшити
alvianghontsa74Дата: Середа, 29.12.2021, 17:55 | Повідомлення # 1
прохожий(а)
Група: Пользователи
Повідомлень: 5
Статус: Offline
Вітаю, форумчани та форумчанки. Може хтось порадити, як оформити та обставити маленьку спальню у квартирі, щоб зробити її максимально комфортною та візуально збільшити площу? Які є варіанти оформлення інтер'єру, дизайнерські прийоми, поради щодо вибору та розміщення меблів, рекомендації щодо вибору колірної гами оформлення інтер'єру?

Повідомлення відредагував alvianghontsa74 - Середа, 29.12.2021, 17:56
 
OksiKДата: Середа, 29.12.2021, 17:57 | Повідомлення # 2
прохожий(а)
Група: Пользователи
Повідомлень: 8
Статус: Offline
Цитата alvianghontsa74 ()
Вітаю, форумчани та форумчанки. Може хтось порадити, як оформити та обставити маленьку спальню у квартирі, щоб зробити її максимально комфортною та візуально збільшити площу? Які є варіанти оформлення інтер'єру, дизайнерські прийоми, поради щодо вибору та розміщення меблів, рекомендації щодо вибору колірної гами оформлення інтер'єру?
Ось, на сайті Побудуй https://www.pobuduy.com/iak-zbi....35-foto є цікаві дизайнерські рішення та прийоми, як обставити маленьку спальню в будинку чи квартирі, щоб візуально збільшити її площу. Там є поради, в яких кольорах необхідно оформляти інтер'єр маленького приміщення, як вибирати та встановлювати освітлення, меблі, елементи дизайну.

Навіть якщо площа спальні невелика, ми, як правило, все одно довго і болісно вибираємо, чим її обставити. А нарешті зробивши вибір на користь тих чи інших меблів, починаємо страждати від тісноти і темряви. Ми вирішили розібратися, як все-таки зробити крихітний простір комфортним і зібрали колекцію кращих дизайнерських прийомів.

1. Магія дзеркала

Мабуть, найпростіший і найпопулярніший спосіб змінити межі простору – повісити дзеркало. Якщо розташувати його вдало, так, щоб відбивалося денне світло, то кімната стане не тільки більшою, а й світлішою. Найпростіше встановити дзеркальні двері в гардеробі. Чим більшу площу займають дзеркальні двері, тим більше здаватиметься кімната. Однак, уникайте дзеркал у великих масивних рамах, це не найвдаліше рішення для маленької спальні.

2. Ніжні кольори

Яскравий та великий малюнок на шпалерах та текстилі краде простір. Вибирайте світлі пастельні відтінки для стін. Підберіть штори та оббивку в тон основного оздоблення. Якщо монотонність
не на ваш смак, вибирайте дрібний малюнок, розташований вертикально - це зіграє вам на руку і спальня здасться більше, ніж вона є насправді. Не бійтеся яскравих акцентів на стінах. При цьому в яскравіший відтінок краще пофарбувати найдовшу стіну в кімнаті, але в жодному разі не торцеву. Вибір кольору вплине на обсяг приміщення. Холодні відтінки додають глибину простору, а теплі кольори зменшують площу.

3. Вище – отже більше

Вузький білий молдинг на стелі творить дива і збільшує висоту кімнати. Ще один спосіб обдурити зір – встановити на стелі плоский прямокутний світильник або конструкцію із гіпсокартону з підсвічуванням. До речі, точкове верхнє підсвічування гардеробу також дозволить змінити масштаби спальні. Ефект від світла чудово доповнить колірна гармонія стін, стелі та меблів.

4. Завжди говоріть "Ні"

Якщо ваша мета –збільшити площу спальні, то вам не підійдуть:

·       потужні стельові світильники;
·       меблі що «вростають» в підлогу і пишно увиті драпіровками;
·       бабусин комод з червоного дерева;
·       надлишковий декор, особливо підлогові вази та обвішані картинами стіни.

Натомість, вибирайте меблі на тонких ніжках, навісні полиці. А декор замініть світлом – у мініатюрній спальні користі від нього буде значно більше, ніж від колекції фарфорових слонів.

5. Зі швидкістю світла

Природне світло –фахівець у галузі питань візуалізації неіснуючих масштабів. Вікно є джерелом цього світла. І від того, наскільки серйозно ви поставитеся до оформлення віконного отвору, залежатиме те, наскільки більшою буде кімната:

1.    По-перше, на підвіконні не повинно бути нічого зайвого. Квіти краще розводити на балконі або в тій кімнаті, де не менше двох підвіконь.
2.    По-друге,відмовтеся від важких гардин на користь легкого тюлю. Якщо ви не можете засинати при світлі, скористайтеся рулонною шторою.

І, нарешті, вішайте штори якомога вище. Тим самим ви збільшите висоту стель і зміните геометрію вікна - воно буде здаватися вищим і більшим, а отже, і сама кімната здасться об'ємнішою.

6. Смугастий рейс

Смужки – це спірний, але ефективний спосіб створити ілюзію додаткової висоти або ширини. Вертикальні смуги візуально піднімуть стелі, горизонтальні – зроблять кімнату довшою. Для досягнення подібного ефекту достатньо задіяти лише одну стіну. Якщо кімната тонка і довга, то прикрашати горизонтальним візерунком краще торцеву перегородку. А ось у квадратній спальні збільшити висоту стель можна за допомогою вертикальних смуг та дрібного квіткового малюнка, розташованого знову-таки по вертикалі. Традиційно для цього
використовують стіну за узголів'ям ліжка.

7. По діагоналі

Щоб маленька спальня здавалася більшою, вибирайте підлогове покриття у світлих тонах. Використовуйте паркет чи ламінат натуральних світлих відтінків дерева. Від великої масивної
дошки краще відмовитись: її фактуру і масштаб не буде видно в невеликій кімнаті, та й належного ефекту збільшення площі вона не зробить. Дрібніша паркетна дошка, укладена по діагоналі, надасть вам набагато суттєвішу послугу. Цей прийом з успіхом використовується в будь-яких приміщеннях і часто має більший ефект, ніж світлі стіни або складні меблі.

8. Друга половина

Ще одна хитрість –змінити кімнату за допомогою кольору. Нижню третину оформіть у темних тонах, а верхні дві третини у світлих. Це досить простий і ефективний спосіб обдурити зір - спальня миттєво здаватиметься більше за свої розміри. По стику можна пустити декоративний плінтус або додати кімнаті трохи сільського шику, оббивши нижню частину стіни вагонкою.

За матеріалами сайту https://www.pobuduy.com/ — все про будівництво та ремонт, дизайн, вибір матеріалів для оздоблення житлових приміщень та поради щодо благоустрою присадибних ділянок.


Повідомлення відредагував OksiK - Середа, 29.12.2021, 18:09
 
Форум » Раздел с Общими форумами » ОБЩИЙ » Як і чим обставити маленьку спальню, щоб візуально збільшити
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024