Як правильно пишеться назва міста?
|
|
angal | Дата: Неділя, 07.06.2009, 11:58 | Повідомлення # 1 |
новичок
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Не задумуючись багато років користався варіантами вимови "Старокостянтинів", і "Староконстянтинів", тобто з літерою "н". Доки справа не стосувалась Інтернету - ніби проблеми ніякої. Але для пошукових систем - це різні слова. Зауважив, що Гугл бачить матеріали про місто в обидвох варіантах. Отже приходиться викручуватися, використовуючи у потрібному тексті обидва варіанти написання. А як взагалі правильно? Може корінні мешканці підкажуть?
|
|
| |
staro4ka | Дата: Неділя, 07.06.2009, 18:02 | Повідомлення # 2 |
постійний користувач
| Доречне запитання!Я завжди писала Старокостянтинів,а вчора мені подарували сувінір,який мене трохи здивував..але я сприйняла надпис як помику
Повідомлення відредагував staro4ka - Неділя, 07.06.2009, 18:05 |
|
| |
Planeta | Дата: Неділя, 07.06.2009, 19:34 | Повідомлення # 3 |
постійний користувач
Група: Модераторы
| Гляньте тільки на назву форуму, що там написали!?! Виходить помилки роблять і в такому варіанті! (Цікаво а назву форумів пише сам адмін?!) Виходить що на російській мові назва міста пишеться Старокостантинов.... Прикро стає від цього, адже це не одна з багатьох помилок у словах, які вживають дехто! Тому даю елементарну пораду тим хто плутається в українській граматиці! Коли пишете власну назву, наприклад нашого міста, знайдіть слово в корені якого сидить ця назва, тобто ім"я Костянтин для Старокостянтинів, а на російській - КОНСТАНТИН для СТАРОКОНСТАНТИНОВ! Використовуйте це давнє шкільне правило і у вас ніколи не виникне проблем з написанням слів!!! Додано (07.06.2009, 19:34) --------------------------------------------- Така гарна статуеточка - і знов з помилкою в написанні назви міста!!!
Життя триває!!!
|
|
| |
staro4ka | Дата: Неділя, 07.06.2009, 19:48 | Повідомлення # 4 |
постійний користувач
| Quote (Planeta) Така гарна статуеточка - і знов з помилкою в написанні назви міста!!! і розлітаються такі "помилкові" сувеніри по всьому світу
|
|
| |
angal | Дата: Неділя, 07.06.2009, 21:33 | Повідомлення # 5 |
новичок
| Quote (Planeta) ...даю елементарну пораду тим хто плутається в українській граматиці! Коли пишете власну назву, наприклад нашого міста, знайдіть слово в корені якого сидить ця назва, тобто ім"я Костянтин для Старокостянтинів, а на російській - КОНСТАНТИН для СТАРОКОНСТАНТИНОВ!... Дяк за оперативну пораду. Можу, щоправда, згадати ще і правило, що географічні назви, за рідкими виключеннями, не перекладаються. Але можливо це якраз таке виключення Дещо до іншого. Приношу модераторам ресурсу вибачення за оф-топ. Шукаю когось, хто міг би і знайшов час щось прокоментувати про знищення Антонінського цукрового комбінату ( в 25 км від Старокостянтинова). З населеним пунктом Кременчуки у мене пов'язано чимало дитячих спогадів (всі літні канікули, як правило, доводилось проводити саме там). І сьогоднішній вигляд залишків заводу наводить на думку, що натовкти комусь писок - це хороша ідея. От тільки кому?
Повідомлення відредагував angal - Неділя, 07.06.2009, 21:34 |
|
| |
STAR | Дата: Неділя, 07.06.2009, 22:12 | Повідомлення # 6 |
Admin
Група: Администраторы
| Quote (Planeta) Цікаво а назву форумів пише сам адмін?!) Так. Але постійно хтось хоче навчити писати по-свойму... Писалось на українськів без "Н", на російській з "Н". Quote (Planeta) тобто ім"я Костянтин для Старокостянтинів, а на російській - КОНСТАНТИН для СТАРОКОНСТАНТИНОВ Саме так і писалось... Quote (angal) Приношу модераторам ресурсу вибачення за оф-топ .........
чаще всего пишу в спешке, могут быть очепятки
|
|
| |
Planeta | Дата: Неділя, 14.06.2009, 21:17 | Повідомлення # 7 |
постійний користувач
Група: Модераторы
| Quote (Planeta) тобто ім"я Костянтин для Старокостянтинів, а на російській - КОНСТАНТИН для СТАРОКОНСТАНТИНОВ Саме так і писалось... Невже саме так і писалось?! Адже в назві форуму присутня помилка: "РАЗДЕЛ ПРО СТАРОКОСТАНТИНОВ И ЖИТЕЛЕЙ", а має бути так: "РАЗДЕЛ ПРО СТАРОКОНСТАНТИНОВ И ЖИТЕЛЕЙ"! І ніяких винятків!!! Додано (14.06.2009, 21:17) ---------------------------------------------
Quote (angal) Але для пошукових систем - це різні слова. Зауважив, що Гугл бачить матеріали про місто в обидвох варіантах. Отже приходиться викручуватися, використовуючи у потрібному тексті обидва варіанти написання. А як взагалі правильно? Може корінні мешканці підкажуть? До речі, пошукова система Google - універсальна пошукова програма, тому видасть вам інформацію навіть якщо слово написано з помилками!!!
Життя триває!!!
|
|
| |